Exhibition Calendar 2010 / Sergi Takvimi 2010



Osthaus Museum Hagen, Germany






Osthaus Müzesi, Hagen, Almanya
Date: 09.05.2010 - 25.07.2010
Museum Moderner Kunst, Goslar, Germany
Modern Sanatlar Müzesi, Goslar, Almanya
Date: 08.08.2010 - 19.09.2010
Modern Hungarian Gallery, Pécs, International Collection, Hungary
Macaristan Modern Galeri, Uluslararası Koleksiyon, Pécs, Macaristan
Date: 08.10.2010 - 22.11.2010


Fısıltı ve Gözyaşı, 180 x 240 cm, tuval üzerine yağlıboya, 2009

Whisper and Teardrop, 180 x 240 cm, oil on canvas, 2009
Huma Kabakcı Collection



Huma Kabakçı Koleksiyonu bu yıl Almanya, Macaristan ve Belçika Müzelerinde sergilenecek. Sergilenen tüm eserlerin yer aldığı bir katalog Braus Yayınevi, (Heidelberg) baskısından yayımlandı.








İstanbul Huma Kabakcı Koleksiyonu 
Almanya Hagen Osthaus Müzesi'nde Bir Türk Sergisi

15/10/2009 Osthaus Müzesi 9 Mayıs – 25 Temmuz 2010 tarihlerinde İstanbul’da 60 Yıl Sanat başlığı altında sadece geriye dönük değil, bilakis çağdaş sanata özel bir dikkat çekerek, Avrupa’daki ilk müze olarak Huma Kabakcı’nın saygın koleksiyonundan 130'un üzerinde eseri 1500 m2 lik bir alanda sergileyecektir.


Boğaziçi’ndeki metropol İstanbul’da, genç bir sanat sahnesi oluştu. Bu Türk kenti, canlı bir kültür merkezi olarak tıpkı Paris, Berlin veya New York kadar heyecan vericidir. İşte burada, girişimci Nahit Kabakcı 1970'li yıllarda Türk sanatından örnekler toplamaya başladı.

O zamanlar sadece onlarca yıldır etkili olan Avrupa akımları alınmakla kalmamış, ayrıca kendi bağımsız bakış açılarıyla geliştirilmeye de devam etmiştir. Türkiye’deki sanatçılar soyut eserler ve mecazi anlatım, ulusal bilinç ve uluslararası odaklar arasında etkileyici sanatsal çözümler aradılar ve buldular. Günümüzde Nahit Kabakcı kendi koleksiyon alanını sadece diğer Türkçe konuşan ülkelere yaymakla kalmadı, ayrıca Pop Art ile Postmodernizm arasında yer alan en genç ve en provoke edici formülasyonları da toplamaktadır.

Nahit Kabakcı’ya ait, kızı Huma’nın adını taşıyan en anlamlı koleksiyon aynı zamanda uluslararası saygınlığı olan Türk-Ermeni Magnum-Fotoğrafçısı Ara Güler tarafından çekilmiş geniş bir fotoğraf yelpazesini de içermektedir. Hagen’de kendisine ait kent manzaralarından seçilen bir seçki dinamizm ve melankoli arasında günlük güzelliklere ait anları yansıtmaktadır.

Sergilenen tüm eserlerin yer aldığı bir katalog Braus Yayınevi, (Heidelberg) baskısında çıkacaktır.

Hagen Osthaus Müzesindeki “İstanbul, Koleksiyon Huma Kabakcı” sergisi Ruhr.2010 GmbH sanat direktörlüğü ve şirket yönetimi tarafından işbirliği projesi olarak Ruhr.2010 resmi programına dâhil edildi.








"Hayalet Beton, Dargın Ağaç, Dikbaş Tepe"
16 Kasım - 4 Aralık 2009








Sanatçılar: Ahmet Uhri, Candan Öztürk, Ezgi Yakın, Hayal İncedoğan, Nejat Satı,
Yaprak Oğuz

Kuratör: Borga Kantürk

Açılış: 16 Kasım 2009 Pazartesi 18.00 - Fransız Kültür Merkezi, İzmir


Sergi, "Kent" kavramına güncel bir bakışı içeriyor. İzmir'de yaşayan ve üretim gösteren altı sanatçının kurgularına yer veren sergi, sanatçılar ile yaşadıkları şehir arasındaki etkileşime vurgu yapıyor. Burada söz konusu edilen, farklılık ve geçişlilikler; bölgesel, sosyal, coğrafi ve kültürel katmanları kapsıyor. Bu bölgeler arasındaki kimi yerde yaşanan geriye çekilmişlik, gerginlik, uzlaşmasızlık, günümüz kentinin huzursuz gerçeğini gözler önüne seriyor. Tüm bu katmanlar eşliğinde, kenti tıpkı bir haritaymışçasına önce bölümleyen, ayrıştıran, sonrasında da tümleşik kent manzarasına ulaştırmayı hedefleyen sergi, sanatçılarının yol göstericiliği eşliğinde, şehrin sakinlerini içeriye davet ediyor.



"NOW NEW: YENİ İŞLER YENİ MEKAN"


Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nin Maslak Beybi Giz Plaza’daki yeni yerinin resmi açılışı 12 Eylül 2009 Cumartesi saat 19.00’da yapılacaktır.

Yeni mekanın ilk seçkisi ‘Elgiz Koleksiyonu'ndan ‘NOW NEW: Yeni İşler Yeni Mekan’ sergisidir. Bu sergi izleyiciyi son yirmi yılın çağdaş sanat serüvenine davet ediyor. Özel bir koleksiyon olan Elgiz Koleksiyonu yerli sanatçıların eserleri yanında yabancı sanatçılara da yer vererek, uluslararası ilgiyi Türk sanatına çekme misyonunu sürdürmektedir.

Ülkemize gelen yabancı konukların da açılışa katılacak olması sebebiyle, yeni işlerlik kazanan ‘Açık Arşiv Odasında’ dosyası bulunan genç sanatçılarımız gerek koleksiyoner gerek galerici müzeci ve dişer sanatçılarla birebir tanışma fırsatı bulabilecektir.

Türk ve Yabancı ustalar ile genç sanatçıların birlikte yer aldığı Elgiz Koleksiyonu, üslup, tür ve malzeme bakımından çeşitliliğe sahip bulunuyor. Koleksiyonun eklektik yapısı kavramsal ve biçemsel çeşitlilik göstererek izleyiciyi son yirmi yılın önemli çağdaş sanat hareketleri içinde bir yolculuğa davet ediyor. Koleksiyonda yer alan yerel ve uluslararası yapıtlar, içtenlik ve saygı ile bir arada sergilenmektedir.


Yeni mekânın ilk seçkisi, koleksiyona son dönemde katılan işlerin yoğunluklu olarak bulunduğu 'Yeni İşler Yeni Mekân' sergisi. Mekânın müze için hazırlanan yeni duvarları içinde koleksiyonun her dönemine ait eserler yenilenmiş bir bağlam ve diyalog içinde sunulmakta.



Popular posts from this blog

Don't walk away from silence

İzmir Kültür Platformu Yayını Sayı:3