MASA Projesi “Sonsuzun Sesi” 7 – 31 MAYIS 2015 @ Pera Palas Otel Jumeirah


MASA “Bir Güncel Sanat Mekânı”

HAYAL İNCEDOĞAN
“Sonsuzun Sesi”
7 – 31 MAYIS 2015

‘Eğer algının kapıları temizlenseydi herşey
insana olduğu gibi görünürdü, sonsuz..’
William Blake

Güncel sanatın bağımsız ve alternatif mekânı MASA, sanatçı Hayal İncedoğan’ın “Sonsuzun Sesi” isimli video yerleştirmesini ağırlıyor. Geçtiğimiz yıl nisan ayında İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘Leylak Şarabı Vol.I’ isimli ikinci solo sergisiyle hatırladığımız İncedoğan, bu sergide gösterdiği kuş desenlerinden yola çıkarak, yeni bir hikaye ve farklı bir yorumla karşımıza çıkıyor. Sanatçı, alternatif bir proje mekanı olan ‘MASA’yı, İstanbul’un en eski ve önemli otellerinden biri olan ve 19.yy’ın sonlarına doğru meşhur “Orient ...Express” ile Doğu'yu merak eden turistlerin gözdesi ve aynı zamanda Ernest Hemingway, Agatha Christie, Alfred Hithcock gibi önemli isimleri de ağırlamış olan tarihi ile Pera Palas Oteli’ne taşıyor.

İncedoğan, sinek kuşlarının gizemli formlarını otele bir tür sihirli söz fısıldar gibi yerleştiriyor ve aslında biz de Pera sokaklarındaki bu tarihi mekanda kendimizi zaman ve mekan hissinden soyutlayarak, ne olduğunu bilmediğimiz bir sorunun cevabını ararken buluyoruz. Yeryüzünün, kalbi en hızlı atan ve en hızlı kanat çırpan bu güzel kuşları, tarih boyunca bazı medeniyetlerin tanrısı olarak da kabul edilmiş. Sanatçı; sinek kuşlarının formunu farklı tekniklerle araştırdığı bu sergiyle sonsuzluk kavramına atıfta bulunuyor ve otele yerleşen bu izlerle aslında bir tür zamanlar arası geçiş fikrinden bahsediyor.

Hayal İncedoğan’ın ‘Sonsuzun Sesi’ isimli sergisi, 7 - 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Pera Palas Otel Jumeirah, Galata Salonu’nda görülebilir. Açılış kokteyli 7 Mayıs 2015 Perşembe akşamı saat 18.30’da gerçekleşecek. 14 Mayıs 2015 Perşembe akşamı saat 19.00’da ise sanatçı, AICA Türkiye Başkanı ve sanat eleştirmeni Evrim Altuğ ile birlikte sergi üzerine bir konuşma gerçekleştirecekler.

#sonsuzunsesi

Adres: PERA PALAS HOTEL JUMEIRAH, Meşrutiyet Cad. No.52 Tepebaşı, Beyoğlu 34430, İstanbul, Türkiye
Tel: 0212 377 40 00 / www.jumeirah.com

www.masaprojesi.blogspot.com

Popular posts from this blog

Don't walk away from silence

Artfulliving - Portfolyo